9700072afwasborstel

Onderhoud whirlpool, sauna, stoomcabine...

Hoe kan ik het beste mijn sauna, stoomcabine en whirlpool schoonhouden en/of reinigen? Heb ik speciale producten nodig? Mag ik een schuur middel gebruiken?

Het schoon houden van je whirlpool:

Na gebruik lopen de meeste whirlpool systemen leeg. Heb je een bad met ook een bubbel of spa systeem in de bodem, dan is het zaak dat het water hieruit weggeblazen wordt. De meeste whirlpools hebben tegenwoordig een nablaas functie, d.w.z. dat het bodem systeem droog geblazen wordt na gebruik, er kan dat geen restwater in achter blijven dat bacterie groei veroorzaakt.  Regelmatig horen wij van klanten die hun bad al enkele jaren hebben dat zij het bad nog nooit schoon gemaakt hebben. Men kijkt dan gek op wanneer er kleine zwarte deeltjes uit de water jets komen in het bad. Deze kleine deeltjes zijn een teken dat waarschijnlijk het hele waterleiding gedeelte van de whirlpool een zwarte aanslag heeft. Deze aanslag bestaat voornamelijk uit vuil en lichaams vetten die vastzitten aan de wanden. De enige manier om dit weg te krijgen is het bad grondig te reinigen met een whirlpool cleaner. Wie deze zwarte aanslag wil voorkomen kan het beste één keer per maand zijn bad schoon maken met whirlpool cleaner. Heel simpel na gebruik van het bad het badwater laten staan en enkele doppen whirlpool cleaner toedienen aan het water. Het systeem enkele minuten laten draaien, uitzetten en weer aanzetten. Na het weg laten lopen van het water het bad naspoelen. Uw whirlpool is weer helemaal gereinigd. Heeft u een bad dat regelmatig gebruikt word door anderen? Gebruik dan af en toe een desinfectant. Voor het glanzend houden van het acrycl gebruik je een acryl reiniger die ook in ons reinigin aanbod zit.

 

Het schoon houden van de sauna:

Eigenlijk hoef je aan de sauna vrijwel niets te doen. Gebruik altijd een handdoek in verband met transpiratie. Een tegelvloer onder de sauna is het beste om makkelijk schoon te houden. Mochgt u de banken af en toe eens willen schoonmaken. Neem dan een emmer water met een klein beetje chloor of bleekwater en neem de banken hiermee af.

 

Het schoonhouden van de stoomcabine:

Indien u een kunststof of acryl stoom cabine heeft kunt u deze uitstekend in de autowas zetten. De wanden worden dan water afstotend en vuil kan zich niet hechten. Het glas kunt u behandelen met RainX, een water afstotend product voor auto’s.  Voor het weer laten glanzen van het acryl gebruik tevens autowas. Heeft  u een betegeld cabine dan moet u voor een zeer goede ventilatie zorgen. Een betegelde stoom cabine is eigenlijk net een kleine zeer natte badkamer. Schimmels liggen op de loer. U kunt overwegen uw cabine een Nano behandeling te geven. Via internet kunt u bedrijven vinden die deze behandeling bij u thuis kunnen uitvoeren. Voordeel is dat er nauwelijks meer bacterie groei is, zwarte plekken blijven weg en de behandeling houd twee tot drie jaar. U kunt meteen uw badkamer vloer laten doen. Overigens kan je met deze Nanotechnologie zelfs je sauna banken en acryl stoom cabine laten behandelen.